Hout en biomassaketens

Hout en biomassaketens

Logistiek, gebiedskennis en lange termijnbeheer

Bij actief en duurzaam beheer van bos en landschap komt hout vrij. Cascadering en efficiënte inzet van deze grondstoffen volgens het "cradle to cradle-principe" vinden wij belangrijke uitgangspunten, zeker gezien de inspanningen gericht op klimaatverandering. Met dit streven als uitgangspunt heeft Borgman Beheer Advies zich gespecialiseerd in het opzetten van hout- en biomassaketens. 

Duurzaamheid, efficiëntie en kleinschaligheid

Logistiek, gebiedskennis en lange termijnbeheer zijn sleutelwoorden bij het in beeld brengen en opzetten van succesvolle lokale en regionale houtstromen. Door deze werkwijze zijn het beheer en de ontwikkeling van bos en landschap gewaarborgd en kan de logistiek van boom tot verwerker in beeld worden gebracht en georganiseerd. 

Kennis van de keten

Met onze kennis en kunde verzorgen we advies in de gehele houtketen. Bijvoorbeeld bij het opzetten van een houtketenplan voor een terreinbeherende organisatie of gemeente waarbij de gehele keten in beeld is gebracht en men het hout benut voor eigen gebouwen en terreinen. Maar ook het realiseren van een (lokale) biomassaketen zoals in de regio Salland. Daar heeft BBA Coöperatie Biomassalland mede opgericht en worden lokale houtsnippers benut voor hernieuwbare warmte en andere hoogwaardige toepassingen.

Van beheer- en oogstplanning, oogsttechnieken, realisatie van een korte omloopbos, tot uitvoering en eindgebruik, wij zorgen ervoor dat u uw hout en houtige biomassa optimaal weet te benutten!

Kom in contact

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Borgman Beheer Advies of wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem contact op! Vul het formulier in, zodat BBA contact met u op kan nemen of u de gewenste informatie kan toesturen.

Contact

Afbeeldingen van Hout en biomassaketens

Diensten

Bosinventarisatie en monitoring

Zorgplicht en boomcontrole

Flora en fauna checks

Beheerkaarten en GIS

Bosontwikkeling en houtoogst

Natuurbrandpreventie

Urban forestry communicatie

ArcGIS online kaartenportaal.

Remote sensing & advanced GIS

Oogstpaden-richtlasermethode

Social media

Volg alle recente ontwikkelingen via de BBA social media.

Adresgegevens

  • Borgman Beheer Advies
  • Hollandseweg 7h
  • 6706KN
  • Wageningen
Tel: +31 (0) 317 769045 — E-mail: info@borgmanbeheer.nl — BTW: NL861072066B01 — KvK: 77630890